Tillbaka på banan

Hej. Ett jättelångt avbrott har det onekligen varit sen den senaste Hörnan. Kjell Höglund låten "desertören" som jag personligen rankar som den i alla kategorier absolut vassaste sångtexten var det senaste inlägget för bra länge sedan.

Vad har då hänt i Tennisklubben under det senaste året? Jo, den gula fasaden är nu helrenoverad. Gamla ruttna panelplankor är bytta mot hela och fräscha samt alla fyra sidor av fastighetens väggar är nymålade. Den stora ytterdörren på bana3 är också den omgjord.Rutten panel byttes ut mot kompakt aluglänsande durkplåt.Innanmätet är fyllt med frigolitplattor, samt fyrs st ventiler sätter fart på luftgenomströmningen.

Den smarta lösning som jag trodde var jättesmart visade sig vara motsatsen efter ett tag. I samband med den stora hallrenoveringen 2010 fyllde asfaltläggarna igen de två befintliga hålen på bana 3 där nätstolparna ska vara. Jag kom då på idén att försöka få tag på ett ambulerande nät typ Davis Cup, Sthlm Open Globens annex där man såg bla Pete Sampras och Michael Chang spela sina matcher. Ett långt metallrör ligger i botten och stagar upp nätet samt det allra viktigaste: Inga hål för nätstolpar behövs. Jag fick tag i en sådan nätställning som förresten suttit på Sthlms Centralstation då arrangörerna för Sthlm Open gjorde en provisorisk tennisbana för uppvisnings/testspel. Det hela visade sig inte vara den stabilaste konstruktionen utan upplevdes bland många utgöra ett närmast skräpigt intryck. Jocke från Bro kom till slut på idén som gjorde att klubben till slut tog tag i saken. Jocke föreslog att vi helt enkelt lokaliserar de båda hålen för de nätstolpar som fanns där mellan 1983 & 2010, borrar bort asfalten som ligger ovanpå samt stoppar tillbaka stolparna i hålen. Jag ringde smeden Claes Plog som hjälpt mig med renoveringen av bakdörren på bana 3 om han även kunde hjälpa till med nät och stolpar på samma bana. Sagt och gjort Plogs Svets & Smide fixade till hål och nätstolpar på två arbetsdagar. Stolparna förlängdes med ett par decimeter för att de mätt från marknivå blir 106cm som det står i regelverket.

Utebanornas Gunnebostängsel och några av vindskydden helrenoverades av Tauno och Bengt- Göran tidigare i höst. Sist men inte minst blev servicedelens båda toaletter uppfräschade i somras. Omklädningsrummens fyra toaletter är numera toppmoderna med handdusch och allt.

Verksamhetsåret har rullat på bra med bla mer beläggning i hallen. Under HT-13 var det full rulle hos våra serielag. Jiezzah, Madde och Sara spelade i damlaget. Herrlaget leddes av Fredrik Karlsson med Lelle Eilestam på andra singeln och Peter Johansson på tredje.

Vi har börjat ett samarbete med Sollentuna TK. I och med att de bokar lediga helgtider för deras interna tävlingsträning är det numera full aktivitet i hallen både kvällar och helger.
KLTK har även de hyrt hallen ett antal ggr lördagar  och söndagar.

Junior Open flyter på med fyra weekendturneringar under höstterminen-13 och tre st under VT-14. Majspelen genomfördes med bra väder april-maj. Endast under finaldagarna fick några av finalmatcherna spelas inomhus i hallen. Björn "Burken" Borg kom på besök med sin son nr2 Leo som spelade bra tennis och gick ända till final där han ledde i skiljeset med 5-3 men motståndaren vände och vann knappt med 7-5 i 12årsklassen. Vi fick beröm för banorna av den forne världsettan, Wimbledon och French Opensegraren, vilket givetvis är glädjande. Vindskydden märkta med Donnay hänger fortfarande kvar på utebanorna, vilket fick Borg att fråga mig hur länge de "setat" där? Jag svarade att de sattes upp året innan Björns son nr1 Robin var med i Majspelen år 2000.

En ny elektrisk strängningsmaskin köptes in lagom till sommarsäsongen. En import från England som visade sig fungera alldeles utmärkt. Jag passade även på att köpa in färsk tråd till den från samma företag i UK. Luxilon original och alupower är 2 värstingar som våra spelare får mycket glädje av om de lämnar in sina respektive racketar hos mig. Jag har förresten bytt namn från Gunnar Sträng till Gunnar String vilket känns mera rätt och mer internationellt på nått vis. Klubben har också köpt in nya "spadar" från Babolat som finns till försäljning. Då kan man faktiskt få samma sena som Nadal har i sin racket nämligen RPM blast om man handlar i hallens Vinstköp.

Ett pågående lotteri förekommer i hallen till det oförskämt billiga priset: 20 riksdaler/lott. Köper man lotter kan man vinna racket, bollar, strötider, spel med tränare mm.

KTK har gjort comeback i Rookieserien där 12-åriga tjejer och killar från vår klubb möter spelare från andra kända tennisklubbar norr om stan. Senast vi var med var för 10 år sedan och det är glädjande att vi fått tillbaka tävlingsintresset bland våra juniorer. Rookieserien och även Junior Open är en perfekt inkörsport därför att matcherna skapar tävlingsvana som mynnar ut i deltagande i Tentourtävlingar och Majspelen senare i vår för våra 10-12 åringar i klubben.

Tennisskolan och Tennislekis (ons, fre !7) har fått ett litet uppsving nu i höst. Glädjande att se bla 07:ornas framfart på fredagsträningarna. Jag tackar alla duktiga tränare i form av tjejer i 15-16årsåldern som visar stort ansvaroch uppfinningsrikedom då de leder träningarna för den yngre generationen.
Ett litet äldre gäng 13-14 åringar kämpar på bra på onsdagarna och där passar vår tävling Junior Open jättebra. En perfekt tävling att förkovra sig i den ädla tenniskonsten. Kanske kan Juniorkortet(Spela fritt på obokade tider, avg 900:- 12 månader) om intresse finns vara ännu ett förkovringsalternativ för dessa yngre tonåringar.

Den 28:e sept blev det en nystart även vad gäller IF Stockholm Open Minitennistour i hallen. Många duktiga KTKare födda 05-08 deltog. Perfekt tävlingsintroduktion eftersom i princip alla som vill kan deltaga då inga speciella förkunskaper krävs.
Roligt för mig(grundaren 1996) att minitouren vuxit och nu de senaste åren inte bara vänder sig till Stockholmsspelare utan till spelare från alla klubbar i hela Sverige får prova på att spela tennismatcher redan i tidig ålder. Sponsorn IF Sthlm Open står för T-shirts till alla och klubbarna delar ut guldmedaljer samt saft och kaka till alla. Alla spelare får spela minst 4st 10 minutersmatcher.

Kungsängens TK har flera hundra medlemmar i dagsläget. Fortfarande finns det många lediga tider att hyra i vår eminenta tennishall. Se gärna till att boka en fast tid och eller förse er med en knippe strötidskuponger samt sätt igång och spela mer tennis, då blir ni alla bättre tennisspelare. Ni vet väl att det hos många företag går att få ut "FRISKVÅRDSBIDRAG". Fråga bara mig så skriver jag ut kvitto åt er.

Trevlig höst och vinter
mvh Gunnar i KTK.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bengt » Adel, Präster, Borgare & Bönder:  ”Enda glädjepunkten idag är Johanna larsson (54 på rankingen). F.ö. ingen svensk ..”

  • Dick L » Pink Floyd:  ”Gunnar, Jag hade det stora nöjet att av min son få "Dark Side of the Moon" i jul..”

  • mitchel ramnesjö » Det sociala arvet:  ”en sak jag har sett filmen har själv inte använt droger men har en mycket svår u..”

  • morgan » Pepparkaks-Åström:  ”Hej!! Undrar lite över rötterna till Nordmaling och efternamnet Åström”

  • Putte Pingis » Det sociala arvet:  ”Författar-karriär nästa Gunnar? Fortsätt skriv. Länka till Facebook så man inte ..”

Bloggarkiv

Länkar