Hårda bandage med Oves Gäng

KTK hälsar gästskribent nr2 in på Hörnan. Mats Lindström heter han (nr3 från vänster på bilden föreställande Oves Gäng). Herr Lindström var en gång i tiden hallchef i KTK:s vackra tennishall 93-94. Det här med Brunna Hills känner jag inte till eller vill inte känna till? En viss förklaring kan vara att vissa av Brunnabarnen efterhand lagt sig till med Borgerliga ideal och attribut. Svårt att härleda deras politiska hemvist med andra ord. En Brunnapojke sa en gång: "Jag går och köper en kaka" efter att jag förgäves försökt få KTK:s Majspelsdeltagare att baka bullar/sockerkakor som vi i solidariskt gemensamt intresse kunde sälja nere vid Majspelsbanorna. Inne på 90-talet blev en annan KTK-yngling trakasserad av en KTK-pensionär då de tillsammans kom gående och passerade LO-borgen (Stockholms city) på väg till ett vardande styrelsemöte. Till undsättning kom då en viss Anders Näslund, han som hade startat Kungsängens Innebandysällskap och har Näsans Minne uppkallat efter sig. Pensionären trodde förmodligen att ynglingen röstade på Brunna, förlåt Borgarna. Men där gick han bet.........

 

Tillbaka till Brunna Hills. I alla fall är det så att en långväga granne till Mats boendes längre upp i Brunna vid namn Torbjörn Rydström nämnde ett annat Hills någon gång sent 80-tal. Det var nämligen så att två st amerikaner spelade tennis varje fre mellan 14-15 också det sent 80-tal. Egentligen var de inte några riktiga amerikaner eftersom den ene bodde i Järfälla och den andra i Kungsängen. Efter dessa fejkamerikaner spelade 2st galanta damer från Brunna tennis med/mot varandra. På bana ett samtidigt med dessa damer spelade tre st killar matchspel, typ 2 boll med/mot varandra. En av dessa killar (spelare 1) var kanske den som var "skrikigast" vid sidan om tennisbanan men bytte skepnad och var fullkomligt cool/kolugn då han väl befann sig inne på tenniscourten. Då kan ni läsare säkert gissa vilka som under några säsonger befann sig i KTK-hallen och spelade på bana 1? Oj jag glömde visst presentera de andra två. Deras personlighetar visade sig snarare vara av motsatt slag om man jämför med spelare 1.

 

Rätt gissat...........Det var Lindström och Lindahl som befann sig på andra sidan nät och förgäves försökte besegra den iskalle spelare 1 som visade sig vara T Rydström. Det hela visade sig gå åt pipan varje gång under de knapa två år som träningen pågick fredagar 15-16. Lindahl och Lindström begagnade sig av något som liknade en primitiv form av primalskrik, i sina hjälplösa tilltag att försöka störa den gode Rydström. De galanta damerna på bana 3 blev naturligtvis oerhört störda av de oseriösa ynglingarnas höga decibelltal på bana 1 och kom då spontant med klagomål beträffande KTK-hallens höga tillfälliga ljudnivåer. Sanningen är att det var herr T Rydströms idé att slå ihop de galanta damerna från bana 3 till en gemensam nämnare som fick bli "Beverly Hills". Än en gång Brunna Hills känner jag inte till???

 

Tillbaka till amerikanarna. Det var värsta Chip Hooper snubbarna, dvs stora som hus och hästsparkar till servar som gick i ca 220 knyck. Förmodligen var det dessa två killar som uppfann 1 bollstennisen. Ett slag och sedan kaputt/finito.

Två andra herrar har annars rekordet då det gäller vilka som åstadkommit den hårdaste inbollningen. Jag och Mattias Ström som för tillfället befann oss i hallen fick se något vi inte trodde var sant. De båda Kjellarna Jonasson och Åhman satte full speed redan från första slaget i den 5 min långa obligatoriska inbollningen innan match. Turbo med andra ord....

 

Tillbaka till innebandyverksamheten. Jag kan nämna en episod i Ekhammarhallen där för övrigt de första träningsmatcherna spelades säsongen 86-87. Redan från början var stommen träningsvilliga ynglingar och några oldtimers från KTK. Nya spelare tillkom i takt med att gamla avpolletterades. Sedemera flyttade verksamheten till I1:s regemente och ynglingar från andra idéeella verksamheter blandades med KTK:stommen. Begreppet Oves Gäng myntades runt 1989 tror jag? Mer om detta i gästkrönikan nedan.

 

Det var en episod i Ekhammarhallen runt 1987 där tennisspelaren A Thulin agerade torped och tillrättavisade en minst sagt storvuxen person som kom sent och inte var inbjuden. Att i minnet komma på anledningen till avhysningen är i detta nu inte möjligt för mig. Någon anledning? var det onekligen förutom sen ankomst. Ni läsare har kanske redan nu kommit på att det förmodligen var undertecknad som utsett den gode Thulin att agera Torped. För mig fick hela episoden en något olycklig följdverkan eftersom jag efter innebandyn i Ekhammars Sporthall märkte att min bättre begagnade Rexcykel bryskt välts ner från cykelstället utanför KTK:hallen.

 

Första säsongerna uppe vid regementet hämtades de minst sagt rangliga innebandymålen från KTK:s tennishall med bil för att med ilfart fraktas till I1s sporthall. Har genom dolda källor fått höra att några/någon ggr/gång har farbror Polisen jagat ynglingarna som hämtat målen. Så här i Youtubeklippens vardag hade det varit roligt att se dessa/denna händelser/händelse. Polisbilen med blåljusen på och föraren av innebandymålbilen fullproppad med ynglingar, målburar, klubbor etc snurra bort och skaka av sig den jagande polisbilen i trakterna runt BoW stormarknad.

 

Nu till gästskribenten Mats. Trevlig läsning Gått folk.

Jag lägger till en inledning. Kuriosa: Innebandymålen modell instabila kom från Lelle Blomquist KIFs avsomnade innebandy i Ekhammarhallen. Den som fanns i slutet av 70-talet/början av 80-talet med böjbara kortare klubbor. Mvh Gunnar

 

 

Hårda bandage med Owes gäng!

 

Inspirerade av att Nyström, Wilander och övriga tennislandslaget sades ha tvålat dit dåvarande innebandylandslaget i just innebandy var vi ett gäng KTK:are som i mitten av 80-talet drog igång med klubba och boll. Fotarbetet behövde förbättras och vad kunde då passa bättre än att ge sig på en sport där man inte sätter sig ned och fikar var femte minut. Gunnar, som inte är sen att anta utmaningar av fysisk karaktär, köpte in några instabila lågprismål i aluminium, och vi körde igång.

 

Till en början var det mest interna uppgörelser där vi var utfyllnad i Owes gäng, ett stjärnlag som hämtade sin stomme från den uppländska metropolen Håbo-Tibble, en förort till Bro mitt i ingenstans. Gubbarna, de kändes verkligen gamla då, tillhörde "fotbollslaget" Håbro.

 

Inledningsvis var vi många som, trots vår vana vid tennis, tidigt tyckte att den ihåliga bollen studsade lite väl mycket. För att få bukt med problemet fylldes bollen med tygband, ni vet såna där som man hade, eller fortfarande har i skolgymnastiken. De som provat på innebandy idag vet att de kan kännas rejält om man får ett hårt skott på fel ställe. Försök då att föreställa er hur det känns med en fylld boll - NEJ! det kan ni inte, men Owe ville ha det så. Det som räddade oss från att helt deformeras var förmodligen en kombination av dålig teknik och dåligt utvecklad utrustning.

 

Oftast var motståndarna embryot till det som senare skulle bli den så framgångsrika föreningen Kungsängens IS.

 

Matcherna utspelades till en början i Ekhammarshallen kvällstid men flyttade så småningom till Svea Livgardes sporthall tidigt på söndagsmorgnarna. Stora härliga ytor, någon sarg fanns inte, i bästa fall ställdes plintar för redskapsförråden. Hade man riktig tur kunde det finnas gratis saft i befälens omklädningsrum. Dessutom var det så att vi Brunna Hills-barn, Gunnar kallade oss så för att lite tydligare accentuera vår klasstillhörighet, för en gångs skull hade nära till något. Under träningsmatcherna var det många av oss tennislirare som blev upptäckta av talangscouterna

 

Mitt eget fotarbete fortsatte att vara blytungt men kul var det och att det satte djupa spår på många sätt råder det ingen tvekan om.

 

Gästkrönikör i exil.

 

Mats Lindström

 

Numera Westerviks TK

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bengt » Adel, Präster, Borgare & Bönder:  ”Enda glädjepunkten idag är Johanna larsson (54 på rankingen). F.ö. ingen svensk ..”

  • Dick L » Pink Floyd:  ”Gunnar, Jag hade det stora nöjet att av min son få "Dark Side of the Moon" i jul..”

  • mitchel ramnesjö » Det sociala arvet:  ”en sak jag har sett filmen har själv inte använt droger men har en mycket svår u..”

  • morgan » Pepparkaks-Åström:  ”Hej!! Undrar lite över rötterna till Nordmaling och efternamnet Åström”

  • Putte Pingis » Det sociala arvet:  ”Författar-karriär nästa Gunnar? Fortsätt skriv. Länka till Facebook så man inte ..”

Bloggarkiv