Måsspelen

Bilden visar den berömda Måsen som fann sin perfekta ruvplats ovanpå den sk Kuren mellan grusbanorna. Kuren fräschades upp och fick döpas om till expeditionsbyggnaden av Tauno Wennerström som ansåg att namnet Kuren tillhörde förgången tid. Har för mig att Måsen på taket som för övrigt återkom till samma Kurtak under 3-4 årstid, (har ingen korrekt siffra på årtal) inte fick något namn? Namnet Måsen är annars mycket gångbart och kulturellt ända sedan 1800-talet med Anton Tjechov.

 

Flickan på bilden ståendes på den berömda Pytagoras sats sandlådan är numera i allra högsta grad involverad i den i detta nu pågående Majspelen. Hon är ordf i tävlingskommittén och sitter i KTK-styrelsen. I fyra härliga speldagar har det nu i år spelats Majspel. Strålande sol och för vår del något ytterst ovanligt som tennismatcher utan blåst i styv kuling. Från långfredag till annandagen har ytterst låga vindstyrkor uppmäts runt våra banor som annars är kända som tennisbanorna som är så nära en en vindtunnel man kan komma.

 

Det vackra vädret bidrog till att både spelare och tillhörande publik och tävlingsledning stortrivdes under de första Majspelsdagarna. Några spelare valde ändå att spendera sin Påskhelg på andra vackra platser typ Öland, Gotland, Österlen samt även Hongkong och hade andra tankar än att spela tennis vilket medförde att WO blev ett begrepp med tomma banor i solskenet. Jag lyckades ändå med ett telefonsamtal påminna Hongkongspelaren så att han kunde ta första bästa plan hem till Svedala lagom till nästkommande match.

 

Bland alla trevliga, sociala och verbala tennisföräldrar hade jag intressanta historiska konversationer med bla Kreüger från Malmö och Mattson från Danderyd som enligt egen utsago bärgat två Majspelstitlar för 71:orna på 80-talet.

 

Många Majspelsminnen har det blivit under åren som gått. Varit ansvarig för tävlingen from 1985 till dags datum. Bla kom på 90-talet en annan Danderydare med sin far och bror till den berömda Kuren/Expeditionsbyggnaden för att anmäla sin ankomst och även beställa in rikligt med nybryggt kaffe. Familjen Teichert återkom under flera år för att dricka kaffe och samtidigt delta i Majspelen. En gång var ena sonen inlottad mot en duktig spelare boendes i Kungsängen vid namn Christian Johansson som på den tiden höll högsta Söderlingklass minst sagt.

 

Johansson befann sig emellertid i Båstad på träningsläger och jag hade redan satt in en ersättare för honom. Jag fick plötsligt en spontan idé att skoja lite med Jakob Teichert.

Det började bli dags för match och Teichert frågade mig "Var är den där Johansson någonstans? Vi ska ju spela match här snart"

Då höll jag färgen och sade lugnt: Johansson är i Båstad och på telefon vill han att vi ska lotta om (vem som vinner) matchen........................

Då sa Teichert " Nu får du ge dig Gunnar", Ha, Ha,

 

Mitt personliga måtto har allltid varit: Bättre skoja en gång för mycket än en gång för litet. Lek, idrott och humor plus även humör skapar samhörighet och man tar med humorns hjälp bort en del av den gravallvarlighet son på många håll och kanter fortfarande genomsyrar tennisen även på ungdomsnivå.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bengt » Adel, Präster, Borgare & Bönder:  ”Enda glädjepunkten idag är Johanna larsson (54 på rankingen). F.ö. ingen svensk ..”

  • Dick L » Pink Floyd:  ”Gunnar, Jag hade det stora nöjet att av min son få "Dark Side of the Moon" i jul..”

  • mitchel ramnesjö » Det sociala arvet:  ”en sak jag har sett filmen har själv inte använt droger men har en mycket svår u..”

  • morgan » Pepparkaks-Åström:  ”Hej!! Undrar lite över rötterna till Nordmaling och efternamnet Åström”

  • Putte Pingis » Det sociala arvet:  ”Författar-karriär nästa Gunnar? Fortsätt skriv. Länka till Facebook så man inte ..”

Bloggarkiv