Tränarsymposium & Stockholm Open

Nu har ännu en vardagsvecka gått med mycket tennissnack och även mycket utav Stockholm Open. Jag bodde på Bosön må-ons och det var fullt program hela dagarna i form av föreläsningar där vi tennistränare från hela Sverige fick lära oss en hel del om förbundets målsättningar för att få fram mer topp 1000 spelare och även inblick om hur vi ska hantera de nya fystester som kommer inom kort. Tennislekistips samt en liten övningsbank att ta del utav från internationella förbundets nya drive Play and stay var ett mycket intressant inslag. Spännande att det även på internationell nivå praktiseras Stockholms Tennisförbunds idéer i form av mini, midi och maxitennis.


Vi i KTK var först ut med minitennisturneringar med ny tennisräkning. Först till 15 och med start vid fem lika. Vi var även först med poolspelsturneringar först till 10 vunna bollar på stor tennisbana. Anders Heimklo informerade också om att Stockholm Open Tennistour nu utövas i hela landet med precis samma regelverk och koncept som vi i KTK hade redan 1996 då vi startade. Lör den 13/11 kl 11.00 har vi Maxidubbel på våra nya fina banor för åldrarna 98-01.


Jag var också och såg Stockholm Open må-tors. Tisdagens träning med Roger Federer var mycket underhållande med fullsatta läktare och en härlig stämning. Ser fram emot helgens semifinaler och final framför TV:n.


Ni vet väl att Kungsängens TK numera finns på Facebook. Så gott folk skicka gärna lite bilder, både nya och gamla till info.ktk@telia.com så lägger jag eller Patrik in dessa på Facebooksidan och även på hemsidans bildarkiv.
/Gunnar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bengt » Adel, Präster, Borgare & Bönder:  ”Enda glädjepunkten idag är Johanna larsson (54 på rankingen). F.ö. ingen svensk ..”

  • Dick L » Pink Floyd:  ”Gunnar, Jag hade det stora nöjet att av min son få "Dark Side of the Moon" i jul..”

  • mitchel ramnesjö » Det sociala arvet:  ”en sak jag har sett filmen har själv inte använt droger men har en mycket svår u..”

  • morgan » Pepparkaks-Åström:  ”Hej!! Undrar lite över rötterna till Nordmaling och efternamnet Åström”

  • Putte Pingis » Det sociala arvet:  ”Författar-karriär nästa Gunnar? Fortsätt skriv. Länka till Facebook så man inte ..”

Bloggarkiv